Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Art Decko társasjáték

Youtube videók

Ár:
13.490 Ft
Minimális szállítási díj: 1.190 Ft
Várható szállítás: 2024. július 22.
  • enyhén nyelvfüggő játék, angol kiadás
  • 2-4 játékos részére, 10 éves kortól
  • 45-60 perc játékidő
  • könnyű játék (2/5)
  • BoardGameGeek adatlap
Menny.:db

Leírás

Az Art Decko társasjáték, amely először Promenade néven jelent meg, egy könnyed stratégiai játék 2-4 festménygyűjtő számára, amelyben a játék során egy értékes pakli arany- és festménykártyát próbálsz összeállítani. Ezek a kártyák - az arany és a festmények - egyaránt pénznemnek számítanak a játékban, és arra használhatod ezeket, hogy további festményeket vásárolj, több aranyat szerezz, és fizess a múzeumi kiállítóhelyekért. A hosszú távú célod az, hogy manipuláld bizonyos műalkotások piaci értékét, miközben a múzeumban elhelyezett festményekkel pontokat is gyűjtesz.

A játék öt művészeti stílus - szecesszió, pop art, reneszánsz, szürrealizmus és impresszionizmus - festményeit tartalmazza, és öt véletlenszerű festménykártyával kezdesz. Minden művészeti stílus 1 arany értékű festménnyel indul. A paklidban szintén öt induló aranykártya van, a kártyák értéke 1 vagy 2 arany, és néhány kártyán különleges képesség is van.

A játék megkezdéséhez keverjétek meg a paklitokat, majd vegyetek öt kártyát a kezetekbe. A négy galériát töltsétek meg egyenként 2-3 véletlenszerű festménnyel, majd az 5 aranyat tartalmazó paklival együtt tegyetek két véletlenszerű 3 aranyat érő kártyát (mindegyiknek van egy-egy különleges képessége) a bankba. A galériákban lévő festmények 1-8 aranyba kerülnek, míg az aranykártyák 5 vagy 8 aranyba. Egy körben két akciót hajthattok végre az alábbi három lehetőségből, és tetszés szerint megismételhettek egy akciót:

- Alkudozás: Dobj el egy lapot a kezedből, hogy húzz két lapot a paklidból.
- Szerezd meg: Fizesd ki egy festmény- vagy aranykártya költségét úgy, hogy lapokat dobsz el a kezedből, majd rakd a kártyát a dobópaklidba. Növeld a festmény művészeti stílusának vagy az aranynak a "piaci értékét" a galériában/bankban szereplő értékkel. Ahogy egy művészeti stílus piaci értéke nő, minden egyes festmény az adott stílusban több aranyat ér, ami gyakorlatilag növeli a vásárlóerejét; az adott művészeti stílus a játék végén több pontot is ér.
- Kiállítás: Fizesd ki egy galéria kiállítási költségét, majd helyezz el egy olyan festményt a galériába, amely megfelel a galéria egyik meghívójelzőjének. (Egy galéria például 2 impresszionista festményt, 1 reneszánsz festményt és 1 bármilyen típusú festményt kíván.) Jelöljétek meg ezt a festményt az egyik jelzőtökkel, majd helyezzétek a hozzá tartozó meghívójelzőt a legmagasabb elérhető győzelmi pont mezőre, és azonnal szerezzetek pontot magatoknak. Ez a festmény mostantól lekerül a pakliból.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés