Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Garum társasjáték (nyomtatott magyar szabállyal)

Youtube videók

Ár:
9.990 Ft
6.990 Ft
Kedvezmény: 30%
Minimális szállítási díj: 1.190 Ft
Várható szállítás: 2024. július 22.
  • nyelvfüggetlen játék, angol kiadás
  • nyomtatott magyar szabályt adunk a játék mellé!
  • 2-4 játékos részére, 8 éves kortól
  • 30-40 perc játékidő
  • könnyű játék (2/5)
  • BoardGameGeek adatlap

A garum egy erjesztett halszósz volt, amelyet a régi korokban fűszerként használtak: előállítása és exportja a jólét egyik szimbóluma volt, és talán a római hódítás egyik mozgatórugója is a lusitaniai és hispániai tengerparti régiókban.

A Garum egy lapkalerakós társasjáték, amely körülbelül 30 perc alatt lejátszható, nyelvfüggetlen és végtelen újrajátszhatósággal rendelkezik, hála a táblarendszerének. A Garumban minden játékos egy halszószkészítő mestert képvisel, és kap egy 16 darabos halászháló lapkakészletet: mindegyikben 4 mezőt 4 szín tölt ki különböző arányokban.

A játék célja, hogy a halászháló-lapkáitokat kijátszva, a saját színű szimbólumokból minél nagyobb számban kerüljön a kiválasztott sorokba vagy oszlopokba - ugyanis minél nagyobb a befolyás, annál nagyobb a jutalom! A táblán található négyzetrácsokat együttesen töltjük majd fel, azonban az oszlopok vagy sorok birtoklásáért már jól kell időzítenünk. Ezeket a munkásaink lehelyezésével tudjuk majd biztosítani, azonban a lapkák lehelyezését nem csak mi és a játékostársaink adott helyzete befolyásolja majd, hanem a beszerezhető bónuszok is.
Ráadásul, hogy legyen még egy csavar is a dologban: a sorok és oszlopok után járó pontokat csak addig tudjuk biztosítani magunknak a munkásaink odahelyezésével, amíg az utolsó négyzetrács nincs feltöltve - így arra is lesz lehetőségünk, hogy egy már lefoglalt részt erősítsünk meg magunknak, vagy épp gyengítsük egy játékostársunknak. Az igazán ügyes játékosok pedig a kettőt egyszerre is képesek lesznek megtenni. :)

A Garum társasjáték 2019-ben és 2020-ban is jelölt volt hazájában az Év Játéka címre, igazi hidden gem az absztrakt játékok szerelmeseinek.
Kiadó: Pythagoras

Menny.:db

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés