Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Rossio (promóval)

Youtube videók

Ár:
11.990 Ft
Minimális szállítási díj: 1.190 Ft
Várható szállítás: 2024. április 22.
  • nyelvfüggetlen játék, angol kiadás
  • letölthető, nyomtatóbarát magyar szabállyal!
  • AJÁNDÉK promóval, korlátozott számban!
  • 1-4 játékos részére, 8 éves kortól
  • 30-45 perc játékidő
  • könnyű játék (2/5)
  • BoardGameGeek adatlap

A portugál király az ország legjobb kőfaragóit kérte fel, hogy az egyik legfontosabb teret calçada-lapokkal (világszerte híres portugál kőlapok) burkolják. Ez viszont nem kis feladat, így ahhoz, hogy megfelelő mintázatokat tudjunk kirakni, esetleg bevételhez tudjunk jutni, segítőkre lesz szükségünk.

A Rossio társasjátékban a kezünkből fogunk segítőkártyákat kijátszani a játékostáblánk jobb szélső mezőjére, és azt folyamatosan, körről körre balra csúsztatni a 3 kártyahely egyikére. A kártyákon található mintázatokat kell majd megépítenünk ahhoz, hogy folyamatosan le tudjuk majd pontozni azokat, akár többszörösen is. Ezt viszont csak addig tehetjük majd meg, amíg a kártya "le nem pottyan", és egy új nem veszi át a helyét.

A Rossio-ban a legnagyobb kihívás az lesz, hogy a játéktér közepét elfoglaló teret közösen építjük majd a többiekkel, így figyelnünk kell arra is, milyen kártyákat játszanak majd ki a kezükből, nehogy az ő mintázatuk megépítését segítsük elő - tehát egy kifejezetten interaktív darabról beszélhetünk, amelyben teljesen meggátolni nem tudjuk a többieket a pontszerzésben, de ügyes építkezéssel le tudjuk őket lassítani. Persze ennek csak úgy van értelme, ha közben a saját mintáinkat is sikeresen le tudjuk pontozni. :)

A Rossio az időzítésről és az egyensúlyról szól: ha későn veszel fel egy kártyát a közös piacról, akkor a reméltnél kevesebb pontot tudsz begyűjteni. Ha túl korán, akkor előfordulhat, hogy még nincs is elég lapka a téren ahhoz, hogy akár csak egyszer is le tudd pontozni. Ha sok lapkát teszel le egy körben, akkor az ellenfeleid is könnyebben tudnak majd tervezni, ha viszont túl keveset, akkor valószínűleg nem lesz elég pénzed arra, hogy kártyákat vásárolj. A Rossio egyszerű szabályai mögött egy sok apró, okos döntésből felépülő, nem utolsó sorban szép lapkalerakó játék van, amely 2020-ban és 2021-ben is Év Játéka címeket nyert el Portugáliában, összesen háromszor. Ráadásul a szóló módja is kifejezetten élvezetes - főleg azoknak, akik szeretik a kihívásokat. :)

Kiadó: Pythagoras

Menny.:db

Leírás

Lisszabon városa a modernitás rögös útjára lépett. A király elrendeli, hogy a város tereit és utcáit Calçada Portuguesával, vagyis a hagyományos portugál burkolattal burkolják, melynek köszönhetően Rossio tere az egész királyság egyik legszebbik terévé változik.

Ám az ambíciózus terv itt nem áll meg - a projekt megvalósításának érdekében pedig a legjobb kőfaragó mesterek érkeznek a királyság minden szegletéből. Készen állsz arra, hogy tevékeny részese légy a város megújulásának?

A Rossio egy gyönyörű csempékből álló, többszörösen díjnyertes játék, amely leginkább a családi játékok szerelmeseit célozza meg. Beleveted magad Portugália fővárosának megszépítésébe?

Vélemények

4.00
1 értékelés
5
(0)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 02. 17.
Remek alternatívája az Azulnak. Aki kisebb konfliktusra de hasonlóan jó élményre vágyik ez a jó választás. A játék végére igen tetszetős asztalkép alakul ki . Helyesek a falusiak akik segíthetnek több ponthoz jutni a játék végére .

Keresés