Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Space Base társasjáték

Youtube videók

Ár:
17.990 Ft
Minimális szállítási díj: 890 Ft
Várható szállítás: 2024. április 22.
  • minimálisan nyelvfüggő játék, angol kiadás
  • magyar szabály és kártyafordítás INNEN LETÖLTHETŐ!
  • 2-5 játékos részére, 14 éves kortól
  • 60 perc játékidő
  • könnyű játék (2/5)
  • BoardGameGeek adatlap
Menny.:db

Vélemények

4.67
3 értékelés
5
(2)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2023. 02. 20.
Rövid leszek: 6 fős játékot keresel, amit könnyű tanítani, és mindig izgalmas játszani: Space Base. Nagy adag szerencsefaktor (kockák, pár extra beszerzését is javaslom!), néha kiszúrós interakció (főleg a kiegészítőkkel) és szinte 0 holtidő a mechanikából fakadóan.
| 4 / 5 csillag!
2023. 02. 20.
Roppant szórakoztató, verseny alapú, "ki ér el minnél hamarabb egy bizonyos pontszámot" családi játék amiben nem csak azzal kell számolnunk, hogy miként tudunk előnyös döntéseket hozni a saját körünkre nézve, de azzal is, hogy hogyan tudjuk a legtöbbet kihozni a többiek köréből is. És itt ez tényleg jól működik, a játék nem lassul be attól, hogy a többiek körében is érintettek vagyunk.
Az előzetes félelmem, miszerint a rengeteg kis kártya rendezgetése, játékostábla alá betologatása, fordítgatása rendkívül időrabló és körülményes lesz, egyáltalán nem igazolódott be. A valószínűségszámításon, szerencse mitigáláson alapuló játékokat én különösen szeretem az intenzitásuk miatt, itt sincs ez másként. Bár nyilvánvaló a hatalmas szerencsefaktor a játék jellegéből adódóan, egyáltalán nem érződik az, hogy ne hoznánk fontos döntéseket és az ne lenne kihatással a végeredményre.

És ha a játék alaprednszere ennyire jó, akkor miért csak 4-es?
Mert én személy szerint utálom a "direkten pontot generáló" / "pont vásárlást lehetővé tevő" játékokat. Számomra a Space Base minden idők egyik legszórakoztatóbb családi játéka lenne, ha nem úgy kellene felépítenünk az enginünket, hogy az a. generáljon elég pontot magától a kockadobástól is, valamint b. generáljon elég pénzt, hogy megvásárolhassuk a direkten pontot érő speciális lapokat. Ez a "sok pontot érő kártyák megvásárlása" lehetőség számomra a játék leggyengébb aspektusa, ami egy nem túl izgalmas megoldás a játék hosszának kordában tartására. Egyrészt tönkrevágja a játék ívét: mire szép lassan beindul az enginünk, már mindenki elég gazdag, hogy gyorsan megvegyen néhányat ezekből a lapokból és véget vessen a játéknak. Másrészt elképesztően limitálja a lehetséges stratégiákat, amik az egyébként érdekes kártyaképességekből fakadnának. Ezek a kártyaképességek a legizgalmasabb és legbonyolultabb részei a játéknak és furcsa ellenpontjai a leegyszerűsített pontversenynek.
Számomra egy különböző win condition-ökre felhúzott Space Base lenne ideális, amiben a játékosok dönthetnek, hogy vagy több célból teljesítenek keveset (tehát gyorsan átalakítható az enginejük) vagy egy célból sokat (nagyon hatékony az enginejük).

Kiknek ajánlom?
Akik szeretik az intenzív, a játékosokat a többiek körében is érdekelté tevő, kockadobásból adódó szerencsefaktor mitigálására épülő játékokat, de nem keserednek el azon, ha ugyanebből fakadóan mégsem jön össze egy jól kitalált kombó. Ha ezenkívül a direkt pontvásárlás és a játék hirtelen elérkező vége sem zavar, akkor ez tuti a te játékod, de azért ha kicsit zavar, úgy is érdemes tenni vele egy próbát, mert könnyed családi játéknak nagyon jól működik.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 02. 17.
Nagyon kellemes és élvezetes családi játék. Két kockával dobunk, amit külön-külön is fel lehet használni, így dupla, de gyengébb akciókat végrehajtva, vagy a dobások összegének megfelelő egyetlen, de erősebb hatást kiváltva. Ami miatt nagyon szeretem, hogy amíg az aktív játékos a tábláján lévő kártyák aktív képességét használja, addig a többiek a tábla alá csúsztatott kártyáik passzív képességeit, így minimális a holtidő, és 4-5 fővel is belefér 1 órába.

Keresés